Unuttuğumuz Değerleri Yeniden Hatırlamak
Unuttuğumuz Değerleri Yeniden Hatırlamak


 

Unuttuğumuz değerleri yeniden hatırlamanın, onlara sahip çıkmanın, bilimsel veriler eşliğinde doğal olanı yeniden yaşantımıza kazandırmanın bir insan borcu olduğuna inanıyoruz.

 

Teknoloji gelişirken gıdalarımızın doğallığını, dolayısı ile kişisel sağlığımızı ihmal ettik. Doğal olanı yapay olana tercih eder olduk. Kimyasallar hayatımızın her alanını ele geçirdi. Tatlandırıcılar, renklendiriciler, koruyucular derken hasta veya hastalığa aday bireyler ve dolayısı ile toplum olduk.

 

Konunun uzmanı olan, olmayan herkes bir şey üretir, satar oldu. Sapla saman birbirine karıştı. “Doğal” adı altında sözüm ona “hastalıklara çare üreten” yapay ve sahte bir pazar oluştu. Yapay gıda pazarı sahipleri her bir insanı kendi yöntemleri ile doğaldan, kadim gelenek ve birikimden alı koymaya çalıştı. Bize ait olan şifalı, yerel ve doğal ürünlerimizi bize unutturdu. Artık bizim olan, unuttuğumuz değerleri yeniden hatırlama vaktimiz geldi.

 

Sahteliği ve yapaylığı karşımıza alırken elimizdeki yerel değerlerden, öncelikle unutulmuş olan en eskisinden yola çıkmaya karar verdik. Geçmişi milattan önce 3000’li yıllara dayanan, Anadolu’yla özdeşmiş, toprağına aşık olmuş, tabiatın cömert katkısı dutu keşfettik ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Bölümü ve Bezmialem Üniversitesi Fitoterapi Bölümü ile tamamen bilimsel ve güvenilir ortamlarda, dut bitkisini, meyvesini ve yaprağını inceledik. Dünya literatür taramaları ve araştırmalarımızdan elde ettiğimiz bulgu ve bilgileri üniversite laboratuvarlarında test ettik. Doğru bilinen yanlışları ortaya çıkardığımız gibi dutun keşfedilmemiş bir çok özelliği ve şifası ile karşılaştık.  Beyaz dut ile tamamen doğal, dozaj aşamaları dahil ekstreler üreterek bu ekstreleri insanlığa fayda sağlaması için geliştirdik.

 

Tarihi M.Ö. 3000’lere kadar uzanan dutun dünya üzerindeki en kapsamlı çalışmasını yapıp, dutun tüm aşamalarıyla birlikte faydalarını da derleyerek 3 yıllık bir emek ortaya koyduk.

 

Immunflex’in kurucusu ve dut kaşifi Tijen Ziyal başkanlığında, yerel yönetimler ile iş birliği içerisinde, büyük bir oluşum ve toplumsal bilinçlendirme hareketini başlatmak üzere konularında uzman doktor, eczacı, kimyager, avukat, endüstri mühendisi, gıda teknolojileri uzmanı, çiftçi ve fitoterapistlerden oluşan Immunflex ekibini bir araya getirdik.

 

 Amacımız toplumsal duyarlılığı yüksek, alanında uzman kişilerin görüş ve önerileriyle unuttuğumuz değerlerden biri olan beyaz duta hak ettiği değeri yeniden kazandırmaktır. İçerdiği aminoasitler, inanılmaz derecede yüksek protein ve karbonhidratlar ile kelimenin tam manasıyla “süper besin” olan dut, insanlığa şifa dağıtmak için Anadolumuzu mesken tutmuşken bu cömertliğe sessiz kalmamız düşünülemezdi.

 

Unuttuğumuz her değeri yeniden hatırlamak ümidiyle...