Çocuklar İçin Bol Proteinli Hafta Sonu Kahvaltısı
Çocuklar İçin Bol Proteinli Hafta Sonu Kahvaltısı

Çocukların büyümesinde proteinin çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Uzmanlar, çocukların dengeli bir beslenmede, enerjinin yaklaşık %15’inin protein kaynaklı olması gerektiğini vurgulamaktadırlar. Çocuklarda protein, erişkinlerdeki gibi sadece dokuların tamiri ve yeniden yapılanması için değil, vücudun büyümesi ve gelişmesi için de gereklidir. Proteinler; bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, hücre büyümesi ve gelişmesinde, metabolizmanın çalışmasında, kas, kemik ve kan hücrelerinin oluşmasında da büyük öneme sahiptir. 


Çocukların gün boyu okulda olması ve okulda geçirdikleri zaman diliminde şeker ve gıda boyası gibi gelişimlerine olumsuz etki gösterecek ürünler tüketesi tüm annelerin ortak endişesidir. 


Çocukların gün içerisinde alamadıkları proteini kahvaltılarda rahatlıkla verebilirsiniz. Hem de çocukların severecek yiyecekleri şekilde…

Hafta sonu kahvaltılarında çocuklarınıza bol proteinli bir önerimiz var. Dut yaprağı, kırmızı biber ve biraz peynirle süper sağlıklı ve bol proteinli bir omlet hazırlayabilirsiniz.



Dut Yapraklı Omlet


İçindekiler


2 adet taze yumurta

2 yemek kaşığı kadar doğranmış kırmızı biber

2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş beyaz peynir

2 yemek kaşığı dut yaprağı tozu

1 tatlı kaşığı zeytin yağı

1 tutam karabiber

Kaya tuzu



Dut Yapraklı Omletin Yapılışı 


Yumurtaları geniş bir kapta pürüzsüz olana dek iyice çırpın. Yumurta akı ve beyazı iyice karıştıktan sonra dut yaprağı tozunu ve isteğe göre kaya tuzunu ekleyerek bir müddet daha çırpmaya devam edin. Son olarak rendelenmiş peyniri ve ince ince doğranmış taze kırmızı biberi ilave edin. Peynirin yumurta içinde eşit miktarda dağılmış olduğuna dikkat edin. 


Tava ısınmadan önce 1 tatlı kaşığı kadar zeytin yağı ilave edin. Zeytin yağı omleti lezzetlendireceği gibi omletin tavaya yapışmamasını da sağlayacaktır. Zeytin yağı ısınmaya başladığında omletinizi tavaya dökün ve tavanın her yerine orantılı bir şekilde yayın. (Zeytin yağının çok kızartmayın. Yanmış yağ sağlık acısından zararlıdır)İ çi pişmeye başlayan omletinizi spatula yardımıyla ikiye katlayın. Tamamen pişince afiyetle bol proteinli hafta sonu omletinizi afiyetle yiyin.




Not: Dut yaprağı çocukların günlük alması gereken protein ihtiyacını karşılamada yardımcı olur. Bezmialem Üniversitesi Fitoterapi Merkezi tarafından yapılan çalışmalarda dut yaprağı 100 gramında 14 -30 gr protein bulunmaktadır.