Dut Meyvesinin En Önemli Özelliği Nedir?
Dut Meyvesinin En Önemli Özelliği Nedir?




Antioksidanlar, insan sağlığını tehdit eden serbest radikallerin neden olabileceği tüm rahatsızlıklara karşı vücudumuzu korumasından önemli rol sahibidir. Özellikle kalp ve şeker hastalıkları, kanser ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Antioksidanları bir tedavi aracı olmaktan ziyade bu gibi rahatsızlıklara yakalanmamak için bir önlem niteliğinde düşünmek gerekir. 


Serbest radikaller hücrelerin parçalanması veya sağlıklı olmayan besinlerinden gelen hidrojenini kaybetmiş oksijeni olan yapılardır. 



Abur Cubur Tüketen Çocuklara Neden Dut Yedirmeliyiz ? 


Dut meyvesinin şekeri yapısında bulundurduğu galaktoz ve fruktozdan gelmektedir. Bu karbonhidratlar vücudun günlük ihtiyacı olan enerji için güzel bir kaynak olup; günlük aktivitelerimiz için bize gereken enerjinin büyük bir kısmını verecektir. Dut meyvesinin tozundan yapılacak veya dut meyvesiyle yapılacak ürünler rafine şeker ve un kullanılmadığı için çocukların sağlıklı gelişimi için çok önemli rol oynar. Rafine şekerin sebep olduğu obezite, dengesiz beslenme ve anlık acıkmalar gibi sorunların önüne geçilmesine yardımcı olur. 




Dut Yaprağı Neden Çok Önemli 


Dut yaprağı, yapısında bulundurduğu protein miktari ve bazı etken maddeler nedeniyle farmakolojik olarak çok önem taşımaktadır. Yapısında bulundurduğu lösin izolasin ve valin gibi besinler esansiyel aminoasit olup vücutta sentezlenemezler. Bu aminoasitler dut yaprağında bulunduğu için vejeteryan vegan ve cocuklar icin çok onemli bir besin kaynağı olarak kullanılabilinir. Dut yaprağında bulunan etken maddeler sayesinde ise ince bağırsaktan şeker emilimini engeller ve kan şekerinin ani yükselmesine engel olur. 




Diyet- Dut İlişkisi 


Dut yaprağının kilo vermede çok önemli bir yer kapladığı bilinmektedir. İnce bağırsaklardaki şeker emilimini engellediği için ve yapısında yüksek miktarda protein bulundurduğu için tokluk hissini arttırır. Şeker ve tatIıya düşkünlüğü olan kişiler, dut unundan yapılan besinler tükettiklerinde hem tatlı ihtiyaçlarını karşılamış olurlar hem de rafine şekerden uzak durarak sağlıklarını korurlar.